Η εσωγραφία μιας πεζογράφου

Από ένα ψυχοπνευματικόν μυθιστόρημα

Μέσα από ψυχικές καταδύσεις, ανεξάρτητες από εμπειρικά γεγονότα, από σκέψεις, μελετήματα και ιδέες, η Ελένη Λαδιά ανακαλύπτει σταδιακώς τον δρόμο, όπου ο νους τελικώς μπορεί να θεραπεύσει έναν ευάλωτο ψυχισμό και να συμφιλιώσει το άτομο με τις αντιφάσεις του.

Είχα μία ξυλόγλυπτη εικόνα του Χριστού στην παιδική του ηλικία, ντυμένου με λευκό ένδυμα και στεφάνι στο κεφάλι. Ήταν η άλως! Αυτός ο συνομήλικος Χριστός κρατούσε στα χέρια του την βασανισμένη εσωτερική μου ζωή, απαλύνοντάς την. Έβαζα την εικόνα του κάτω από το μαξιλάρι μου, προσευχόμουν κι αντιμετώπιζα καλύτερα τις έμμονες ιδέες και την ταραχή μου. Ακόμη και σήμερα στα αρχόμενα γηρατειά μου, πέρα από τις πνευματικές συζητήσεις για την ύπαρξη ή όχι του Θεού και τα φιλοσοφικά συγγράμματα, διατηρώ με ευγνωμοσύνη και τρυφερότητα την παιδική μου αγάπη, τον μικρό Χριστό, πού μέσα στον χρόνο έγινα η γιαγιά του.

Εκδόσεις: Αρμός
Έτος έκδοσης: 2019
Αριθμός σελίδων: 352
ISBN: 978-960-615-199-6

Features

Nullam imperdiet ante non nibh pharetra, eu viverra lorem pretium.

Morbi dapibus a tellus at euismod. Nam quis tellus tincidunt. Nullam semper felis quis vehicula sagittis.

Etiam accumsan, nunc at feugiat viverra, tellus elit gravida nibh, vel tempus eros elit ut mauris. Nulla pretium felis vitae purus mollis pellen tesque.

Tellus elit gravida nibh, vel tempus eros elit ut mauris. Nulla pretium felis vitae purus mollis pellentesque. Fusce tempor enim et eros interdum finibus.

Bibendum placerat

Aliquam erat volutpat. Nunc ut – for dictum purus lorem vel ante ac purus sollicitudin dictum id sed ipsum.

Vivamus ultricies ante

Lorem usce volutpat lectus justo, ut suscipit felis congue ut. Vivamus ut ultricies ante dictum.

Dolor amet glavrida

Dolor vel mauris justo. Ut sit amet semper ligula, non ullamcorper arcu. Proin eget ex convallis!